Våra entreprenörer

Att använda sig av lokala hantverkare är en självklarhet för oss. Mindre företag som vi samarbetat med under många år med flera projekt. Kunskap, personligt engagemang som ger det där lilla extra.

Kerstin står för arkitekturen. Genom lång erfarenhet har hon ritat ett hus som passar väl in i Dunkehallaravinen. Hospitalkvarns nya byggnad ska efterlikna en fabrikslokal där omkringliggande byggnader är bostäder för arbetarna.

Kunniga lokala entreprenörer inom schakt, gräv och anläggningsarbeten. Daniel och Ragge hjälper oss med allt från rivning till rörläggning och kallstensmurar. Vi har haft hjälp av dom i flera projekt och rekommenderar dom varmt.

Trästommen kommer från Grimstorps byggkomponenter, ett mindre företag strax söder om Nässjö. Med virke från Småland. Regelstommen med panel levererades direkt ifrån Grimstorp efter våra önskemål.

Jönköpingsbaserat företag med hög arbetsmoral och bred kompetens. Tidigare anställda av Åsafors Snickeri under närmre 15 år. Tillbyggnader, nybyggnationer och renovering mot privatpersoner i framför allt Jönköpingsområdet men även Öland, Stockholm och Göteborg.

Lokalt företag med många års erfarenhet. Utan att frångå vattensäkerheten hjälper dom oss med våra tankar och ideér. Alltid för att få ett så bra och kundanpassat resultat som möjligt. I det här projektet får vi hjälp av Simon. En mer kunnig och intresserad rörmokare får man leta efter.

För elen står Simon, en ny bekantskap som har gett ett väldigt gott intryck under projektets gång.

Hjortbrons är en målerifirma av den gamla skolan. Linoljefärg, äggoljetempera, Pappspänning, Kalk och Naturliga pigment. Bred kunskap om metoder som för dom flesta andra målare bara är ett minne blott. Magnus, Jennie och Maya kommer hjälpa oss genom hela projektet och se till att vi inte slarvar med underarbetet. Färger som kommer användas är garanterat fria från plast, petroleumprodukter och okända lösningsmedel.

Ett mindre snickeri i Malmbäck. Hit vände vi oss för att få hjälp med våra fina fönster. Massiv fur, kopplade bågar och äkta linoljekitt är viktiga detaljer som inte levereras från större producenter.

Trevliga samtal om lösningar när det kommer till Ventilationen i Hospitalkvarn. Claes och Leif konsulterar oss kring dom bästa lösningarna för att få ett så tyst, dolt och väl fungerande ventilationssystem som möjligt.

Med ett otroligt öga för detaljer, färg och form har de internationellt erkända fotograferna från krickelin AB fångat husets hjärta och själ.

Vid sidan av husbyggnation driver vi vårt lilla möbelsnickeri i Hovslätt. Här jobbar Lars, Pelle och Martin sen närmre 20 år. Vi tillverkar platsbyggda möbler direkt mot privatkunder och endast styckvisa produkter. Massivträ är vårat motto och möblerna kan vara ritade av kund eller av oss efter kundens önskemål. Från planka till unik produkt. Vi jobbar på millimeternivå och är noga med detaljer, vi hoppas att det märks även på våra hus.

Varmt välkomna till vårt Instagram för några exempel.

Kontakta oss

Byggnationen utförs av Åsafors Snickeri AB

Planerad försäljning våren 2021.

Intresseanmälan mottages på
info@hospitalkvarn.se

Eller via telefon
0705-30 37 06

Copyright © 2020 - Åsafors Snickeri AB